Over Cowboy Dressage

"When dressage suits your needs, but a stetson suits your livestyle."

Geboren in de USA, groeiende in Europa

De geboorte van Cowboy Dressage® is een levenslange reis geweest. Beginnend als een droom van een jonge herdersjongen, een kudde schapen en geiten in de heuvels van Jeruzalem hoedend, tot de beroemde en volleerde Amerikaanse Horseman die hij vandaag de dag is, is het op zijn zachtst gezegd een avontuur geweest. Het leven van deze beroemde Horseman leest als een echte avonturen serie.

Als er iets is, dat Eitans leven hem geleerd heeft, is het wel dat hij een betere manier wilde vinden om paarden te trainen. Door alle successen en mislukkingen die hij onderweg ervoer, ontdekte hij dat er één ding belangrijker was dan al het andere; vriendelijkheid. Vriendelijkheid gecombineerd met geduld, respect en inzicht was de sleutel tot goed Horsemanship. Zonder deze kernwaarden is het trainen van paarden slechts een roeping, niet een kunst. En Eitan Beth-Halachmy is niks anders dan een kunstenaar.

Uit deze jaren van nadenken en ervaren is Cowboy Dressage® geboren. In het begin definieerde het de stijl van Eitan en het uiterlijk van zijn rijpaarden. Nu is het een van de snelst groeiende hippische western disciplines in de VS en het buitenland. Het combineert trainings principes uit de klassieke dressuur met horsemanship vaardigheden van het oude Westen. 
Het is deze nieuwe en zeer populaire discipline die Eitan aan de wereld geeft en als het beste van zichzelf nalaat voor anderen om van te leren en op door te groeien. Hij hoopt dat de Cowboy Dressage® betere ruiters en gelukkiger paarden voor de toekomst zal creëren.

In de VS is Cowboy Dressage® al uitgegroeid tot een alom bekende paardensport discipline, met verschillende Clinics, Play Days, Shows en Gatherings in de meeste Staten. In Europa kan het zich op steeds meer bekendheid verheugen.

In Cowboy Dressage® vinden we de basis om onszelf en onze paarden te trainen voor o.a. buitenritten, alle western disciplines, Working Equitation (WE), en Trec (Technique de Randonnée Equestre de Compétition), als ook voor onze gewone dressuur- en springcompetities. Maar Cowboy Dressage® voegt hier het trainen van onze paarden en ons zelf met Soft Feel en in samenwerking aan toe, en vindt dit belangrijker dan al het andere.

Om er zeker van te zijn dat je de juiste informatie krijgt, trouw aan het concept van Cowboy Dressage®, hebben Eitan en Debbie Beth-Halachmy Cowboy Dressage® in 1994 als handelsmerk geregistreerd. Vervolgens is 'Cowboy Dressage® World' (CDW) als VOF opgericht. CDW beheert de structuur van Cowboy Dressage®. Zij zijn degene dia als groep de regels, proeven en algemene criteria bepalen. Zij beheren de opleidingen en shows.
Hun taak is enorm en ontzagwekkend. Dit is een hechte groep, die aan elkaar -en allen die Cowboy Dressage® ondersteunen- toegewijd zijn.
Cowboy Dressage® World makes Cowboy Dressage® happen!

Alle Cowboy Dressage® instructeurs en ambassadeurs moeten zich houden aan de vereisten van CDW.  Alleen degenen die door CDW zijn erkend en daarom op hun website zijn gepubliceerd, zijn officiële Cowboy Dressage® vertegenwoordigers. Ze zijn allemaal onderdeel van de Cowboy Dressage® World Professional Association (CDWPA).

Met Cowboy Dressage®World-Europa (CDW-E) hopen wij ook jou te helpen om je eigen Cowboy Dressage® reis te starten. Hoewel we in Europa verenigd zijn door één centrale website, kan elk land met een actieve Cowboy Dressage® gemeenschap zijn eigen nationale pagina krijgen op de Europese website.
Neem gewoon
contact met ons op.


Cowboy Dressage® Scotland, Gathering 2019

Cowboy Dressage's geschiedenis

Visit
the home of
Cowboy Dressage®:
Wolf Creek
 

Soft Feel

  What is Soft Feel?
CDW Mision &Vision statement.
 
 

Cowboy Dressage World (CDW)

the official website:

 

Cowboy Dressage in a nut-shell

8 questions, answered by Dr. Jenni Grimmit, explain in a nut shell what Cowboy Dressage® is about.

Cowboy Dressage
'Riding, Training, and Competing with Kindness as the Goal and Guiding Principle.'
Coauthered by Eitan Beth-Halachmy, first published in 2015

 
Dressage
'
The Cowboy Way'
Coauthered by Eitan Beth-Halachmy, first published in 2018