Cowboy Dressage activiteiten in de USA

"A Gathering isn't just about riding horses, it's also about sharing the Lifestyle."

Het merk opbouwen

De VS is de bakermat van Cowboy Dressage®. Het heeft een florerende Cowboy Dressage® gemeenschap. De CDW en CDWPA hebben hun stevige fundaties daar liggen, van waaruit ze langzaam maar zeker de Soft Feel boodschap verspreiden. Door de Cowboy Dressage® World professionals nauwlettend in de gaten te houden, zorgen ze er voor dat deelnemers aan Cowboy Dressage® activiteiten de juiste informatie krijgen, zodat ook zij trouw zijn aan en puur in de Soft Feel missie en visie van Cowboy Dressage®. 

Naast de normale Cowboy Dressage® clinics, play days, shows en gatherings, heb je in de VS ook nog enige aanvullende activiteiten voor diegene die zich verder willen verdiepen en vaardigen in hun Cowboy Dressage® ervaring.

Voor degene die wel mee willen doen, maar hun eigen paard niet mee kunnen brengen, is er: Het Geschonken Paard. (zie zij-menu)
 

Cowboy Dressage® World Gathering

The Cowboy Dressage® World Shows en Gathering worden georganiseerd door de CDW Partners.
Plaatsvindend in VS, en meerdere dagen durend, is het de ultieme viering van trainen, rijden en leven met de Cowboy Dressge® mentaliteit van Soft Feel en vriendelijkheid. 
Alle klassen, alle disciplines, alle leeftijden en alle stijlen kunnen hier hun voortgang en prestaties tentoonstellen.

In April is het tijd voor de CDW Lente Show, en in Juni is er de CDW Zomer Show.

In Oktober is het dan tijd voor de CDW Herfst Gathering en Finales, ‘het grote Kampioenschap’.
Dit is het moment dat ook de Remuda jaar-competitie prijzen uitgereikt worden, en vanaf 2019 de Riding for the Brand competitie als ‘grande Finale’ verreden wordt.

2020 Datums:
Spring Show, March 21+22, Murieta Equestrian Center, Rancho Murieta, Ca
Summer Show, June 19-21, Santa Cruz County Fairgrounds, Watsonville, Ca
Fall Gathering & Finals, October 6-11, Murieta Equestrian Center, Rancho Murieta, Ca
 

Riding for the Brand

‘Riding for the Brand’ was de ongeschreven regel in het Oude Westen - maar begrepen door
eenieder die het cowboy bestaan op de open vlakte leefde – dat de cowboy altijd ‘for the Brand’ zou rijden. In het oude westen was de ‘Brand’ het merkteken van de ranch.  
(denk aan brandmerken.) Het betekende dat de ranch en het vee beschermd werd, ongeacht wat er ook maar voor nodig was. De ‘Brand’ betekende ook trots, plichtsbesef, verantwoordelijkheid, loyaliteit en toewijding. 
 
Cowboy Dressage weerspiegelt deze principes van moraal, rechtvaardigheid, eerlijkheid en toegewijding.

Deze 3-delige competitie wordt gedurende de CDW Gathering in oktober verreden. 3 proeven, waaronder een Freestyle, worden als kwalificatie gereden. De top 5 hiervan rijden vervolgens nog 2 proeven voor het kampioenschap. 

Meer informatie is hier te vinden.
 
 

School of Horsemanship. (CDSOH)

Om jezelf te specialiseren en verfijnen in de kunst van Cowboy Dressage®, zul je onderwezen worden door de man die het allemaal startte, Eitan Beth-Halachmy.
 
Gedurende 3 dagen, elk met 5 lesuren en 1 uur individueel rijden, zal elke deelnemer aan zijn/haar specifieke doelen werken met en rijden onder Eitans persoonlijke begeleiding.

Onze school is opgezet voor de iets meer ervaren en gevorderde ruiters, en wij raden aan dat beginners eerst passende instructie volgen alvorens zich aan te melden.

Iedere ruiter dient een goede zit in alle drie de gangen (stap, jog en lope) hebben en een basis begrip van ‘goed horsemanship’. Enige dressuur kennis is een plus en altijd handig.

Locatie: Wolf Creek, California, VS
Meer informatie vind je hier.
 
2020 Dates:
Januari 17-19, Februari 7-9, Maart 13-15, April 3-5, Mei 15-17, Oktober 23-25.
 

Eitan's Educate the Educators School. (EEE School)

Anderen opleiden en inspireren is een gave. Eitan Beth-Halachmy heeft die gave en het is zijn verlangen om zijn ervaring en kennis te delen met andere professionele horsemanship instructeurs, docenten en opleiders.
 
Het instructeursprogramma van Eitan is niet noodzakelijkerwijs om je horsemanschip of paardentraining te verbeteren. Zijn Cowboy Dressage School of Horsemanship (CDSOH) bedekt dat gebied, waarin Eitan ook uitblinkt. 
Deze school voor instructeurs is simpelweg een middel om je betere vaardigheden en onderricht te geven om zelf een betere docent te worden. Je hoeft geen geweldige ruiter te zijn, dit gaat niet over je persoonlijke horsemanschip, het gaat erom hoe je het allerbeste van wat je zelf weet met anderen deelt.
 
Eitan nodigt je uit om samen met hem 2 dagen te focussen op het ontwikkelen van een hoger opleidingsniveau voor diegenen die Horsemanship willen onderwijzen. Dit is niet een "hakken naar beneden, kin omhoog" programma. Dit is voor diegenen die willen uitblinken in verhoogde leer technieken en tegelijkertijd inspirerend willen zijn.
 
Locatie: Wolf Creek, California, VS
Voor meer informatie, inclusief kosten en afgestudeerden; klik hier.
2020 Datums:
Januari 26-27, Februari 22-23, Maart 28-29, April 25-26, Mei 23-24, Oktober 17-18.

Cowboy Dressage World (CDW)

the official website:

 

Year End High Point Award

De door Remuda Leden verzamelde punten op (regionale) Shows of Gatherings kunnen meetellen voor de Year End High Point Award.

Meer informatie is hier te vinden.
 

The Gift Horse

With the growth of Cowboy Dressage® nationally and world wide, we are finding that there are those that wish to show at our Gathering and Finals in October, or other events, but because of distances involved, this is prohibitive for riders on the East Coast, Europe, Canada and Australia.

Therefor we call upon those who have suitable horses, to make them available to those not able to bring their own.
We hope this will help you all, as a welcoming community that love to show Cowboy Dressage®.

Please contact the event organizers about the possibility of a Gift Horse.
All details and expenses are to be worked out between owners and riders.

A special 'thank you!' to all who share and help create joy and opportunity for others.


Cowboy Dressage World is not liable or responsible for any default in agreements, financial transactions, injuries etc.
 

Top Hand

In de traditie van de cowboys en ranches van het westen is er geen groter compliment dan tot Top Hand gedoopt te worden. Alle cowboys die hun zout waard zijn, proberen een dergelijke titel waardig te zijn. Het is niet een titel die lichtvaardig toegekend werd, noch een die werd toegekend aan een man die zijn tijd er niet in gestoken had.  Het was een titel van eer en respect. Terwijl de cowboy een man van vele vaardigheden moest zijn, waaronder een aantal van het vuilere grond werkzaamheden, de hoogste vaardigheid van de cowboy en degene die het meest gerespecteerd werd, was die als horseman. In alle vaardigheden die de Top Hand beheerste, was het zijn vaardigheid als horseman waaraan hij de titel het meest dankte.
 
In Cowboy Dressage® eren we de traditie van de cowboy en de levensstijl van het oude westen, terwijl we samenwerking en harmonie met onze paarden opbouwen.  We geloven dat we, om het ultieme paard te creëren, de ultieme partner voor dat paard moeten zijn.  Door te werken aan het verbeteren van de communicatie met het paard door Soft Feel, streven we ernaar om de perfecte werk-partner te creëren die zacht en bereid is, en in staat is, om elke klus op de ranch of in de wedstrijdring aan te gaan.
 
De Top-hand competitie wordt gereden tijdens de CDW Fall Gathering & Finals in oktober.
Alle deelnemers rijden een kwalificatie proef - welke bekend wordt gemaakt ten tijde van het openen van de inschrijving voor de competitie - op hun eigen paard, de top 5 zal verder gaan naar de Top Vijf competitie.

Deel een van de Top Vijf competitie zal worden gereden op het kwalificatie paard. Alle ruiters zijn zich ervan bewust dat de top 5 van deelnemers zullen moeten wisselen (of ruilen?) van paard voor het tweede deel van de Top Vijf competitie. De wissel zal door middel van een loting worden bepaald.  
Een ‘mysterie test’ wordt dan twee keer bereden: eenmaal op het kwalificatie paard van de deelnemer en eenmaal op het wissel-paard.  Een gecombineerde score van beide testen zal de winnaar bepalen.

 
In 2019 is de Top Hand vervangen door Riding for the Brand.